EtäSporttileirien materiaalit

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

EtäSporttileirit touko-kesäkuu 2020

Etäsporttileirit koostuivat viidestä etäviikonloppuleiristä, jotka oli suunnattu perheille ja nuorille. Jokaisena viikonloppuna oli oma teema, jonka parissa yhdessä liikuttiin. Etäleiriviikonloppuihin osallistuminen oli maksutonta. Leiriviikonloput toteutettiin yhteistyössä urheiluseurojen kanssa. 

Harjoitteita voi tehdä kahdella tavalla: katso video loppuun asti, jonka jälkeen tekee harjoitteita tai katso videon osissa. Voit itse päättää! Videot ovat katsottavissa YouTubesta, linkit löytyvät alta.

EtäSporttileirien materiaaleja saa käyttää vapaasti, kuitenkin videoiden lataaminen ja käyttäminen kaupallisessa merkitysessä on kielletty.  

Pohjoissavolaisille perheille ja nuorille suunnatut, avoimet ja osallistujille maksuttomat EtäSporttileiriviikonloput toteutetaan Pohjois-Savon Liikunnan hallinnoimassa ja vetämässä ESR-rahoitteisessa hankkeessa ”Poikkeustilanteen etäneuvonta- ja tukipalvelut ja etäkoulutusten sarja yhdistyksille. Poikkeustilanteeseen luodut perheiden ja nuorten etäviikonloppuleirit. (Etänä neuvoen ja liikkuen -hanke)”. Näihin poikkeusoloihin rakennettu hanke käynnistyi 24.4.2020 jatkuen 30.9.2020 saakka. Hankkeen toimenpiteillä tuetaan ja edistetään niin yhdistysten kuin perheiden ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toimintakykyä poikkeusoloissa sekä niiden päätyttyä. 

1) Lähdetään luontoon / Kuopion Suunnistajat 

Aiheet: suunnistus, kartan lukeminen, luonnossa liikkuminen
Tutustut karttamerkkeihin, kartan lukemisen perusteisiin ja pääset harjoittelemaan niitä hauskojen liikunnallisten tehtävien avulla. Opit lukemaan maastoa kartan avulla ja löytämään rasteja metsässä sekä kaupunkimaastossa. Pääset kokemaan löytämisen riemua. Opetus ja tehtävät sopivat kaikille aloitteleville suunnistajille ikään katsomatta. 
Lauantain video (YouTube)
Sunnuntain video (YouTube)

Suunnistuksen materiaalit löytyvät OneDrive-pilvipalvelusta

2) Perhepihapelit ja peliharjoitteet / Salibandyseura Welhot 

Aiheet: salibandyharjoitteet, pallopelit, pihapelit

Videoilla käydään läpi pallonhallintataitoja, syöttämistä sekä laukomista. Luvassa on tekniikoiden perusteet sekä niiden harjoittelua koko perheen kanssa pelien ja leikkien muodossa. Harjoitteissa voidaan käyttää sähly- tai jääkiekkomailaa ja pallona sähly- tai tennispalloa. Pelejä ja leikkejä voi harjoitella muillakin kotoa löytyvillä välineillä, kuten jalkapallolla tai pehmopallolla. Harjoittelusta löytyy vaihtoehdot sekä lajia kokeileville että jo perusteet osaaville. 

Lauantai video (YouTube)
Sunnuntain video (YouTube)

3) Pyörät Pyörimään / Kuopion Pyöräilyseura 

Aiheet: pyöräily, pyöräilyharjotteet
Videoilla käydään läpi pyöräilyn ajotekniikan ja temppujen opettelua: keuliminen, tasapainottelu, hypyt, pujottelu, painonsiirto, ylämäkiajo, alamäkiajo. Lisäksi opetellaan pyörän ja varusteiden huoltoa.

Pyöräilyn videot löytyvät YouTubesta

4) Perhepihapelit ja peliharjoitteet / Kuopio Rugby Club

Aiheet: pallopelit, rugby-harjoitteet, pihapelit, pelejä yhdessä

Videoilla harjoitellaan pallon kuljettamista, syöttämistä ja kiinniottoa. Luvassa monipuolisia palloiluharjoitteita koko perheelle. Harjoitukset pohjautuu rugby harjoitteisiin joissa rugbypallon voi korvata vaikka tennis tai jalkapallolla. Harjoittelu lähtee liikkeelle helpoista harjoitteista, joissa liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen on tärkeintä.

Lauantain video (YouTube)
Sunnuntai 7.6. video (YouTube)
Rugbyn haastevideot video 1 (perheille) video 2 (nuorille) 

5) Posket punaisiksi, ulkona yleisurheillen / Kuopio Reipas 

Aiheet: yleisurheilu, pihapelit, monipuolinen liikkuminen
Videoilla harjoitellaa luonnossa ja lähiliikuntapaikoilla yleisurheilun yleis- ja lajitaitoja. Kuopion Reippaan harjoituksissa liikutte perheen kanssa monipuolisesti ja leikkimielellä; juosten, hypäten ja heittäen. Treenit sopivat kaikenikäisille, perheen pienimmistä isovanhempiin.

Lauantain video (YouTube)
Sunnuntain video (YouTube)